One in a million

Alla inlägg under januari 2021

Av Sarplaninac - 14 januari 2021 09:11

Gårdagens promenad.

Snön föll, hela dagen, och vi gick i ett landskap av vitt, ett sagoland likt Narnia.

Jag fick svar från en kennel i Serbien. Ska ta reda på lite mer först, men de har två tikar till salu, dock är de ett halvår och inte små valpar längre.

Av Sarplaninac - 13 januari 2021 12:40

Idag kom vintern tillbaka.

Sitter inne hos sonen och sambon, elden knastrar i kaminen, och en skön värme sprider sig i rummet.

Jag och sonens sambo kollar på kennlar i Serbien, Makedonien. Mitt letande efter en Sarplaninac har börjat nu.

Hans armar var ju inte helt fel heller :)) han i mörk tröja.
Kan de kanske eventuellt följa med hundvalpen vid en leverans. Ler stort ;))

#sarplaninac #sexigaarmar #serbien #valpar #makedonien

Av Sarplaninac - 12 januari 2021 18:26

En eftermiddag i skogen.

På förmiddagen har jag varit till Ängelholm och psykologen. Jag höll på att bli utslängd och blev mer eller mindre behandlad som pestsmittad när jag sade att jag haft covid men nu var frisk igen. Ett minst sagt märkligt och lätt hysteriskt beteende anser jag.

Jag lämnade mitt hem och körde genom ett landskap i vinter, på ishala vägar efter nattens regnande och sedan påfrysning under morgontimmarna.

När jag kört några mil på E4 övergick vinterlandskapet plötsligt i sol, plusgrader och ett sommarlandskap i gröna toner. Kontrasten var slående.

Av Sarplaninac - 10 januari 2021 17:29

Städat några timmar idag på företaget. Vinterväglag dit, och ännu mer när jag några timmar senare körde hem.

Jag har alltid tänkt att jag är en försiktig och ängslig individ när det gäller vinterväglag och bilkörning, men idag tyckte jag mest att det var alla andra som körde långsamt och extremt försiktigt. På E4 var det inte plogat, och bilisterna låg och trängdes i högerfilen med varningsblinkers på när jag körde om.

Det var lite tungt att städa, men det funkade. Nu blir det soffläge framför någon serie.

Av Sarplaninac - 9 januari 2021 18:08

Ännu en bra natt, i och för sig så har jag tagit hjälp av sömntabletter på sistone, men ändå. Har bara tagit en halv tablett på kvällen, och det har hjälpt mig att sova hela nätterna under den här covidperioden.

Idag känns en förbättring, vi har gått i skogen med hundarna och även om det var jobbigt så gick det ändå bättre än häromdagen.

När vi kom hem ställde sig E i mitt kök och lagade mat. Jag diskade upp några tallrikar och sen hörde jag mig själv säga Åh va gott det luktar. Och så hajade jag till. Vad sa jag?? Det luktar gott!! Jag kände doften helt plötsligt, vilken wouvupplevelse, vad glad jag blev.

Jag känner inte alla dofter ännu, inte heller alla smaker fullt ut, men det är på väg åt rätt håll ändå. :)) och det tycker jag var värt att fira med ett litet glas rött till den goda maten.

Av Sarplaninac - 8 januari 2021 20:22

Dag tio är ungefär som dag nio, och åtta. Ingen större förändring. Vi har hämtat mat på utlämningsställe i Örkelljunga, lagat tacos sen tillsammans, och ätit utan att känna någon direkt smak.

Jag har ingen feber längre, men fortfarande symtom, mår illa varje gång jag ätit något, känner viruset sitta i bröstet så jag blir andfådd av minsta lilla, känner mig trött som om jag blivit överkörd av en bulldozer, som backat tillbaka sen också, så jag räknas inte som smittfri.
Smittskyddssjuksköterska ringde mig idag och ställde frågor om hur jag mår och vilka jag träffat innan jag blev sjuk.

Så ännu en dag i karantän. Hoppas på morgondagen och en förbättring.

Av Sarplaninac - 7 januari 2021 12:08

Somnade sent inatt, och sov länge på morgonen. Närmare bestämt fram till halv tio. Vaknade och kände mig som igår. Ingen förbättring, men inte heller någon försämring.

Såg denna igår. Inne på dag nio som sagt. Bara hoppas att det inte drabbar mig, men jag är inte rädd, inte ens orolig. Det blir som de blir och det kan jag inte göra något åt.

Ännu mer snö har fallit under natten, och det är ett vackert vintrigt landskap jag vaknar upp till även idag.

Jag bara önskar att mitt luktsinne ska komma tillbaka snart, och gärna även smaken. E satte morgonkaffet i halsen över dess exceptionella styrka (tydligen värre än vanligt) och själv tyckte jag att det smakade absolut ingenting.

Av Sarplaninac - 6 januari 2021 16:57

Lyckades duscha och, OCH tvätta håret idag. Plocka lite disk från mitt hus, gå in till sonen och låna hans diskmaskin. Tröttheten var förlamande.

Snön föll, någon har gjort en snögubbe :)
Hundarna skällde och pinkade på den.

En katt i en påse :)

Kokade potatis, gjorde mos av den och stekte tonfiskfile. Jag tror att det smakade helt okej, E påstod till och med att det var riktigt gott, så jag antar det då. Känner fortfarande ingen lukt och knappt någon smak.

Satte mig i soffan, alla tre hundarna omringade mig, det sövande ljudet från luftvärmepumpen, mörkret som föll utanför mitt fönster, och jag somnade, sittandes.

En kollega som var på jobbet ringde och frågade hur jag mår. Det gjorde mig glad. Ska försöka gå en kort runda med hundarna snart.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate


Skapa flashcards