One in a million

Direktlänk till inlägg 30 november 2020

Byta däckvansinne

Av Sarplaninac - 30 november 2020 19:20

Jag hade tänkt att byta däck på min skoda. Men först hade L o S stängt in alla däcken bakom halva hennes lägenhetsinredning i förrådet, ett jävla slit att få ut dem bara, sen hittade jag inte domkraften, fick ringa L som sa att den nog kanske var i stallet nånstans eller i huset.

Hittade den, i huset, men ingen hjulnyckel, och min skoda har en udda bult på varje däck som kräver en extra annan gäng dessutom. Frågade, L igen något irriterad vart fan är grejerna? Eh jag tror de är i min bil och jag e på jobbet. Fick ett raseriutbrott och fälgkorset flög iväg ? Sen hittade jag grejerna ändå, i stallet och i min bil under passagerarsätet.

Sen började det krångla, på riktigt. Domkraften sjönk ner i den mjuka vattensjuka marken, och jag fick inte på vinterdäcket på vänster fram.
Lade brädor under och släppte ner bilen utan däck. Då satt ju Domkraften fast istället under bilen. Hissade upp den igen, under med ett däck och så ner igen, ut med Domkraften och under med träplankor, in med domkraften igen och så börja om.

Hjulet gick inte att få på, hela skivan bakom hjulet där man ska skuva i hjulbultarna snurrade runt och jag blev halvt vansinnig innan jag fick till det, men med en känsla av att något var fel.

Bytte däck på andra sidan, lossade hjulbultarna på höger bak, hissade sen upp höger fram, och undrade varför i helvete bultarna inte var lösa. Sen kom jag på det.
När jag sen bytte höger fram, såg jag skillnaden och tog av vänster fram igen, konstaterade att det är en skruv som fattas på vänster fram i skivan, den har gått av i hålet och dessutom har metallen skadats och är inte slät som den ska vara.

Det slutade med huvudvärk och illamående, sen tog jag James, den gröna ännu sunkigare forden till jobbet... Och ringde en verkstad..

 
 
Ingen bild

Mathias

30 november 2020 20:17

Dom små skruvarnas enda funktion är att hålla skivan på plats när inte fälgen sitter monterad. Bland annat för att underlätta vid montering utav fälg. Det är hjulbultarna som sen håller fast skivan altså ingen väsentlig funktion. Skadan på navet ser ut som den uppkommit när verkstad slagit med slägga för att få lös lager, drivaxel, bromsskiva etc inget som heller behöver åtgärdas.
Ha det gott och bra kämpat med däcken

Sarplaninac

30 november 2020 21:35

Aha tack :) då behöver ingen verkstad se på den.
Kram

 
Amisa

Amisa

30 november 2020 23:18

Det låter som en sån dag då man bara önskar att man hade stannat i sängen och sovit förbi den?
Kram!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Sarplaninac

1 december 2020 00:57

Ja, typ, kram

 
Anki

Anki

1 december 2020 07:04

Aj då ... en SÅN dag! Hoppas denna dag blir bättre!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Sarplaninac

1 december 2020 09:26

Hoppas jag också
Kram

 
Ingen bild

Anna

1 december 2020 11:48

Hoppas det löser sig för fy vad jobbigt.
Man ser pengarna rullar iväg på verkstadsbesök
nä fy f-n säger jag när det jäklas.
Kram!

Sarplaninac

1 december 2020 16:08

Det har redan löst sig
Kram :)

 
Ingen bild

Björn

1 december 2020 14:07

Det är exakt därför jag lagt ner hjulskifte på egen hand och gått över till att anlita däckhotell. Visst det kostar lite men SÅ tråkigt att hålla på med skiten vår och höst.

Eftersom jag kör så lite per år och kan låta bilen stå om väglsget skulle kräva det blir det Continental All seasondäck när nuvarande däck är slut och då är det bye bye till hjulskiften.

Kram

Sarplaninac

1 december 2020 16:07

Fast jag gillar det, att leva efter Bra kvinna reder sig själv :))
Och nu har det löst sig ändå så
Kram

 
skogsnuvan

skogsnuvan

2 december 2020 10:46

Ja du, vad jag känner igen mig. Att byta däck brukar bara bli elände. Därför har jag slutat med det och lämnar in den för däckbyte. Det kostar max 300 kronor och är värt vart enda öre om man slipper ligga i dyngan och jävlas.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ama de casa

Ama de casa

2 december 2020 10:51

Men fy fasen vad det trasslade... Ser i dina svar att det har löst sig - bra!

Ha en fin dag :-)

http://amacasa.wordpress.com

 
wiolettan

wiolettan

10 december 2020 17:14

Hjälp, vilket elände och jobbigt det blev för dig. Men du är ju hur duktig som helst, att hålla på så där som du gjorde, bra gjort.
Tror att du under årens lopp har lärt dig att klara dig själv, inte dåligt.
Tänker på dig. Hoppas att allt är bra.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Sarplaninac

13 december 2020 22:14

Tack snälla
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sarplaninac - Fredag 19 april 20:24


Jag kör till Sverige imorgon. Ska åka och hämta en soffa där också med sonen, och börja fixa huset iordning så det är beboeligt. Mannens (och numera min också) vän kom forbi ikväll en stund Nar jag berättade att jag ska till Sverige och jobba och...

Av Sarplaninac - Fredag 19 april 10:36


Godmorgen från regnigt och kallt Danmark. Zavannah och jag har gått en promenad, och nu sitter jag i soffan framför tvn. Jag har faktiskt sovit gott, ännu en natt här, och det känns fint. Jag tror att jag dröjer mig kvar lite, för att se hur län...

Av Sarplaninac - Torsdag 18 april 23:15


Det har varit en fin dag med hundpromenader, lite sol emellanåt, och på kvällen åt vi resten av älggrytan vi lagade igår, och som blev så fantastiskt god att vi båda var helt lyriska. (Fann en gammal bild på Araya..) Pratade lite med kæresten, oc...

Av Sarplaninac - Torsdag 18 april 09:35


Godmorgen Jag måste snart till Sverige, innan jag mister mig själv igen, och börjar tvivla. Det är bara så hårt att se kæresten så glad och precis som den man jag blev så kär i. Att han inte gör ett dugg för att ens försöka få mig att stanna i Dan...

Av Sarplaninac - Onsdag 17 april 16:40

Ni som läser min blogg, vet ju att det inte bara är det med den uteblivna autorisationen, som för mig hem till Sverige. Det finns andra själ också. Det sista året har varit hårt för mig, med alla turer fram och tillbaka i förhållandet. Det har...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards