One in a million

Alla inlägg under maj 2020

Av Sarplaninac - 4 maj 2020 21:59

Dagarna börjar alltid mellan 05-06 någon gång då Noah insisterar på att han ska få gå ut.
Sedan är det hönsen, mat, fylla på vatten och släppa ut dem.
Frukost till hundarna och mig, gå in i det andra huset där dottern bor och ge frukost till gamlingarna och släppa ut dem i hundgården. Ofta får jag även hämta ved och tända i kaminerna hos henne.

Idag fick jag dessutom byta hjul på skottkärran. Rätt tradigt att köra den fullastad med punktering.
Sen skottade jag ut spån och skit ur hönshuset, städade det och höll samtidigt på att hosta upp lungorna då jag inte tål damm längre. Fyllde på med nytt spån och gjorde fint.

Började med mitt minidrivhus, men konstaterade att jag behövde mer jord. Körde iväg till närmsta Ica och köpte fyra säckar, pratade med min finaste vän i telefonen, och hon ville ge mig lite plantor och blommor, så då styrde jag skodan till närmsta handelsträdgård.

Kom hem med fyra amplar, tre tomatplantor och fyra lavendel.

Borrade och skruvade i en extra krok. Hängde upp amplarna. Lagade sen lunch till mig och dottern, bar in jorden från bilen och började plantera ut växter i minidrivhuset.

Sen slog tröttheten till med full kraft och jag kunde inte göra något annat än sjunka ner i soffan och ge efter för den. Jag frös, mådde lite illa och matlusten var som bortblåst.

Sen har det inte blivit mycket gjort utöver det vanliga då, hundar mat, ta in hönsen för natten utfodra osv Hundarna och jag fick en vilodag idag, och promenaden får anstå till imorgon.

Istället klippte jag klor och borstade igenom deras pälsar, och tränade lite lydnad.


Det är så sjukt jobbigt när jag blir sådär trött. Den känslan är så utmattande att den inte ens går att beskriva.
Nu ska jag sova på saken och jag hoppas natten blir lugn. Det är alltför ofta rena dårhuset här med en "brunstig" katt som skriker halva natten utanför fönstret och så hundar som vill gå upp tidigare än tidigast på morgnarna.

Av Sarplaninac - 3 maj 2020 19:06

Sonen och jag monterade kattlucka igår. Det tog bra mycket längre tid och var mer jobb än vi hade tänkt oss.

Jag lyckades med konsten att få sågbladet snett och på fel sida i sticksågen. Fråga mig inte hur, och mitt x hade förmodligen suckat och sagt att jag använder verktygen alldeles för hårdhänt ;)) Ha ha
Tyvärr hittade jag inte rätt verktyg för att fixa till bladet.

Vi som brukade komma så bra överens förut, ja jag och sågen alltså :))
Det slutade med att jag tog skruvdragaren och borrade en jädra massa hål och sen knackade vi ut det med hjälp av, inte mejslar, utan ett annat verktyg som jag glömt namnet på. Kom inte och säg något annat än att jag är sjukt målmedveten och envis. Ha ha

Idag har jag satt potatis på baksidan av stenhuset och i pallkragar. Blir detta bra ska jag ordna ett stort land till nästa år.

Det blommar så vackert här nu, och allting är en idyll, och jag lever mitt i den.

När jag körde hem idag så var det nästan som att köra i en grön tunnel igen.

När det gått någon vecka till så är tunneln kompakt och mörkgrön, och det är rent magiskt varje gång jag kör hemåt på grusvägen.

Kvällsrunda i skogen, busiga hundar och skogens vilsamhet över allting.

Neah kopplade av när jag jobbade i trädgården.
Solen lyser, kvällen är vacker, och jag ska sitta ner en stund. Sen väntar hönsen och hundarna på mat, och hönsen ska in för natten.

Av Sarplaninac - 3 maj 2020 09:53

Är på stationen och väntar med sonen. Hans tåg hem går snart.

Vi har haft underbara dagar ihop, som tyvärr tagit slut alldeles för fort.

Av Sarplaninac - 2 maj 2020 07:27

God morgon! Ja för även om natten inte har innehållit särskilt mycket sömn för min del, så är den god ändå.
Igår gick vi i skogen.

Vi lagade lax teryaki och åt tillsammans. Samtidigt åt även hundarna och katten :) så vi blev ett trevligt middagsdagssällskap på sex individer.

När vi kom hem klättrade sonen och jag upp på taket. Vi försökte komma åt skorsten som går till den öppna spisen i mitt hus, som jag håller på att bygga om och ska sätta in en kassett i. Valet stod mellan en plaststol och en trappstege. Plaststolen vann och jag kikade ner i skorsten och sotade den, men det var inte mycket "damm" där. Kan knappast ha använts de senaste åren. 

Utsikt över gården från taket på mitt hus. Till sommaren skulle taken behöva målas med svart färg. Jag ska göra det om jag har råd, färgen är ganska dyr.

Vi blev optimistiska och tände i spisen.

Till en början gick allt bra, och det var en ren idyll. Sen började det ryka in, utan att vi kunde se var eller fatta varför. Draget var hur bra som helst, elden brann ordentligt och någon rök in i rummet gick inte att se.
Men efter ett tag luktade det outhärdligt av rök och hur vi än öppnade fönster och dörrar så blev det bara värre.

Idyllen försvann snabbt, och vi lät elden brinna ner, eller brann den upp? Det är den stora frågan.. Sen har jag vädrat hela natten, men sovit uselt. Det fullkomligt stinker brandrök i hela huset, och värst på sovloftet.

Jag har försökt städa, torka med rengöringsmedel och vädra ännu mer, men lukten går inte bort och jag får ont i huvudet av den.

Katten Stella har farit in och ut genom fönstret inatt, och precis i det ögonblick som jag varit på väg att somna, och efter två sådana incidenter så gick sömntåget för den här natten, och kvar på perrongen stod jag med grusiga ögon och tittade långt efter det när de försvann längs rälsen och bort mot horisonten.

Av Sarplaninac - 1 maj 2020 10:09

God morgon!
Så härligt att ha sonen här. Hämtade honom igår i Hässleholm som jag redan skrivit, och jag tänkte på hur lättsamt det var att köra hem därifrån på kvällen, när det fortfarande var ljust vid nio.

Sonen sover fortfarande. Själv har jag varit uppe redan första gången kvart i sex, släppte in katten, och sedan somna om och sova vidare till halvåtta.

Det är svårt att fånga Stella på bild. Hon är inte stilla många sekunder i taget.

Ute faller ett lätt regn, och himlen är jämngrå. Men härinne lyser solen ändå alltid, omgiven av så mycket kärlek.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards