One in a million

Alla inlägg under mars 2020

Av Sarplaninac - 22 mars 2020 08:05

Morgonen startade som vanligt här redan vid fem. Termometern visade hela nio grader kallt  (jo faktiskt, temperaturen ökade lite precis innan jag hann ta bilden ;)

och en snabb rastning av valparna och sedan fort tillbaka under täcket i sängvärmen innan den hunnit försvinna helt.

 

Lyckades inte somna om, men halvslumrade fram till sex, då blev Noah påstridig i att jag skulle kliva upp och fixa frukosten, för han höll minsann på att svälta ihjäl.

 

Så de vanliga rutinerna med djuren tog vid, och ungefär kvart i sju sjönk jag ner i soffan med min zoegasmugg och bara njöt av friden och lugnet som infann sig och solen som värmde så gott genom fönstret. 

 

En av katterna satt i trappan  igår när jag skulle gå upp, men flydde förskräckt tillbaka in i sitt rum när jag kom. Men vilken glädje, vilket framsteg att de vågade sig ut ur rummet. När jag sedan tittade in i deras rum, satt den ena katten i fönstret och iakttog mig.

Idag på morgonen hade de åter gått in i garderoben, men de kommer nog ut igen under dagen.

Ja ursäkta oredan i garderoben, och den gröna färgen, det är ett helt orört rum vad gäller renovering sedan jag flyttade in. Jag har inte hunnit med det eller haft råd tyvärr. 

 

#gröntrum #iskallt #katter #skogsälvan #aussie #Noah #earlymorning 

Av Sarplaninac - 21 mars 2020 21:19

Efter en dag på gården, i solen på altanen, lutade mot husväggen med varsin  kaffe och hundarna omkring oss, begav vi oss in i  skogen igen.

   

Energierna strömmade genom oss, vinden i träden viskade, och återigen var vi en del av allting. 

   

Vi gick längre idag, djupt in i skogens hjärta, kände hur den pulserade, full av liv.

   

Min dotter.

   

#skogenshjärta #mossan #älvanshundar #husetiskogen   


Av Sarplaninac - 21 mars 2020 09:02

Vaknar till strålande sol redan klockan sex, men så isande kallt. Minus 7,3 grader nu i mars??
Så kallt har de knappt varit ens under hela vintern, som i och för sig uteblev, den kom aldrig i meteorologisk bemärkelse, utan det förblev höst. Och i Skåne dessutom, förvisso bor jag i den nordvästra delen, men ändå. Ett riktigt köldhål här..

Nu har temperaturen stigit till 0-gradigt och med solens hjälp kommer det bli en fantastisk dag.

Jag har gjort det vanliga, mina morgonrutiner, släppa ut hundarna, sätta på kaffet, städa kattlådan, fylla på kattmat, ge hundarna mat, kycklingarna mat och nytt vatten, sen får jag avnjuta mitt svarta zoegas Skånerost :) ibland på stående fot om valparna ska ut eller in, någon har krupit in under altanen och hittar inte rätt väg ut osv :)

Nu är det en smula lugn här och jag passar på att vila lite i soffan med Lilly bredvid mig.
Magen är lite bättre men inte bra, och jag har börjat igår med medicin jag fick utskrivet av trevlig läkare på vårdcentralen.
Jag ska lämna lite prover på måndag och jag ska även få en remiss för ultraljud av gallan.

#hemmazoo #älvansdjur #mittegetzoo #aussie #skogen

Av Sarplaninac - 20 mars 2020 21:59

På eftermiddagen packade vi ryggsäcken, satte selar och halsband på de tre hundarna, och så gick vi bort till den allra närmsta skogen, den alldels runt huset, nästan.

 

Solen värmde vi hade vinden i ryggen, och livet lekte.

   

Grånos skymtade mellan stammarna, och flickan gjorde oss sällskap en del av vägen. Hennes frusna själ har tinat upp, och hon låter ana ett leende när hon kikar på oss under lugg.

Jag sträcker ut handen åt henne, och hon slår följe med oss.

     

Vi fikar i solen när vi kommer fram, och den fullkomliga friden infinner sig idag också. I tystnad sitter vi där tillsammans.

 

Idag fann jag en naturens fåtölj som gjord för mig.

 

Dottern och Noah provsatt den de också. Ljuvligt..

 

 

#skogen #naturensfåtölj #skogsälvan #hundarna #magiskt


Av Sarplaninac - 20 mars 2020 08:33

God morgon!
Igår när jag skulle lägga mig hade två redan hunnit före, tagit bästa platserna så kvar till mig återstod en smal remsa på kanten, och med en liten reva täcke :))

Natten blev lugn fram till fem, då brakade något till i katternas rum, och ett jamande hördes.
Jag gick upp för att kolla vad det var och passade samtidigt på att släppa ut hundarna.

Katterna hade ätit, gått på lådan och sen vält en kartong med kläder. När jag öppnade dörren hade de gått in i garderoben igen.
Det kan visst ta tid att komma ut ur garderoben och känna sig trygg, säger de proffs på rädda, skygga och hemlösa katter som jag har rådfrågat.
Då får det ta tid då. De kommer när de känner sig redo.

Idag hörde jag Noah skälla för första gången, alltså utan att busa med Neah.
Jag gick upp för trappan för att kolla vad det var, och då stod han och skällde på transportburen som inte brukar stå där. :)

#australienshepherd #aussie #puppies #valpar #katter #kommauturgarderoben

Av Sarplaninac - 19 mars 2020 19:42

Förmiddagen bjöd på sol och värme, vi satt lutade mot husväggen och bara njöt av vårdagen. 

   

När eftermiddagen kom, gick vi ut i skogen.

   

Vinden var kall, magen gjorde lite ont, men mindre än igår, och allting var bedövande vackert i solen.

   

Vi kom fram till en plats i skogen, dit vinden inte nådde, slog oss ner på varsin stubbe och bara var i stunden. Solen värmde och det vilade en stor frid över allting.

   

#aussie #skogen #hundar #Älvan #vårdag 


Av Sarplaninac - 19 mars 2020 07:14

Jag tog en värktablett igår och lade mig redan klockan nio. Har sedan sovit fram till sex, med undantag för ett uppvaknande vid två av Neah, då valparna tyckte att nu var det dags att gå upp, gå ut och äta lite frukost.

 

Magsmärtorna har gett med sig någon gång under natten, och idag känner jag inget av det än så länge i vart fall, men det känns som om jag blivit överkörd av någonting, jag har ont i huvudet och tröttheten är påtaglig. 

 

Jag misstänker att gallan var problemet. Hemska smärtor högt upp i magen under höger revbensbåge. Jag har haft gallstensanfall för ett antal år sedan, men inte så här ihållande under två dagar, och smärtan den gången var mer krampartad och kom och gick. Den här gången var den mer ihållande, och det hjälpte inte att röra på mig heller, det gjorde det förra gången, och är tydligen rätt vanligt.

 

Jag är smal som en pinne, äter bra mat, motionerar mycket och alla mina värden är alltid bra vid kontroller, så egentligen är det obegripligt att jag drabbas av detta.

Men den här gången kan det faktiskt bero på att jag har gjort en förändring i kosten sista veckorna, så jag förmodar att jag får återgå tillbaka till det vanliga igen.

 

Jag står på farstutrappen och ser på valparnas glädje när Lilly väljer att komma ut. Tänker att jag är så rädd att bli sjuk, att det ska hända mig något för det är så mångas tillvaro som hänger på mig. Min handikappade dotter bor hos mig och hon klarar sig inte utan mig, ensam här på gården i skogen och så alla djuren. Släkt och vänner finns självklart där för oss, men de bor alla långt härifrån om något akut händer. 

 

Nu verkar det ha gått bra ändå den här gången, så då är det bara att försöka få tillbaka lite energi igen, djuren väntar. Valparna är busiga, kycklingarna ska få städat och mat, och katterna har vågat sig ut ur buren och gått in i garderoben och lagt sig bland kläderna på varsitt hyllplan.   

 

#nyakatter #skyggakatter #gallsten #gårdslivet #rädslan #aussie #kycklingarna

 

 

 

 

Av Sarplaninac - 18 mars 2020 20:24

Smärtan i magen avtar inte, och det liknar inget annat jag varit med om tidigare.
Har försökt gå med hundarna, tvingade mig ut några kilometer, men det hjälpte ingenting, var bara plågsamt.

Det här en Afrikansk jättesnäcka. Dock inte någon av mina, utan en lånad bild. Men de ser ut så, och bilder kommer framöver då jag mår bättre. Just nu har jag mest tillbringat kvällen på soffan, försökt hitta en position som är så lite smärtsam som möjligt.

Katterna har inte vågat sig fram ännu, och jag låter dem vara ifred. De har mat och vatten, och en låda att gå på. Ursäkta den jättedåliga bilden, men jag vill inte tränga mig på dem och stressa dem så här första dagen.

Det blir tidig kväll för mig, med hopp om att kunna sova lite inatt.



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate


Skapa flashcards